π-Konjuge Bileşiklerin Floresans ve Termal Özelliklerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu projenin temel amacı, π-konjuge bileşiklerin floresans ve termal özelliklerini detaylı bir şekilde incelemektir. Bu bileşiklerin, floresans özellikleri; UV-Vis ve floresans spektroskopileri ile belirlenecektir. Kuantum verimi ve molar excition katsayısı hesaplanması ile özellikler genişletilecektir. Termal özellikleri ise TGA/DTG ile saptanacaktır. Floresans ve termal analiz yöntemleri kullanılarak elde edilen veriler ile organik elektronik cihazlar, sensörler ve optoelektronik malzemeler gibi alanlarda kullanılabilecek özel özelliklere sahip bileşiklerin tasarımına katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Fen Bilimleri