ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIK DAVRANIŞININ ÇALIŞANLARIN PERFORMANSLARI ÜZERİNE ETKİSİ: KASTAMONU BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA - MALİKİ, Nalan (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Örgütler günümüz dünyasının rekabet ortamında birbirleri ile kıyasıya bir mücadele halindedir. Bu mücadelenin galibini belirleyecek olan en önemli etkenlerden biri ise çalışanlardır. Nitekim bir örgütün bulunduğu piyasa içerisinde alacağı konumun büyük çoğunluğunu o örgütün çalışanları belirlemektedir. Bu nedenle örgütsel vatandaşlık davranışı ve örgütsel performans kavramları son derece önem taşıyan kavramlar olarak öne çıkmaktadırlar. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak Kastamonu Belediyesi’nde çalışan 260 çalışana anket uygulanmıştır. Örgütsel vatandaşlık davranışı ile çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemek amacı ile çeşitli istatiksel analizler uygulanmış ve elde edilen bulgular yorumlanmıştır.
Keywords: Örgütsel Vatandaşlık Davranışı, Çalışan Performansı, Örgütsel Performans