Orman köylüsüne yapılan desteklerin beklentileri karşılama düzeylerinin ekonomik ve sosyal açıdan değerlendirilmesi (Daday örneği) - Uzunhasan, Seçil (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Türkiye ormancılığında önemli bir yeri olan orman köylülerine verilen ORKÖY destekleri üzerine gerçekleştirilen bu çalışma iki bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde Türkiye’de orman köyleri-köylülerinin iller düzeyindeki dağılımı ve 1974-2020 yılları arasında ORKÖY tarafından verilen desteklerin zamansal değişimi ortaya konulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümünde Kastamonu iline bağlı Daday ilçesinde yer alan orman köylerinden 2015-2021 yılları arasında ORKÖY desteği alan orman köylüleri ile ORKÖY desteği almamış orman köylülerinden oluşan iki farklı grup ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Yapılan anket çalışması ile katılımcıların demografik yapısı, orman algısı, ORKÖY hakkındaki görüşleri, katılımcılara göre orman köylüsü ve hakları hakkındaki görüşlerine ilişkin elde edilen sonuçlar ve önermeler sunulmuştur.
Keywords: Orman köylüsü, orköy kredi/destek, Daday