Prof. Dr. Muhan Bali'nin hayatı ve eserleri - Sermetcioğlu, Yasemin (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Bibliyografyalar, bir konuyla ilgili yayımlanmış eserlerin ve araştırmaların listesi mahiyetinde çalışmalardır. Araştırılan konuyla ilgili literatür taraması esnasında araştırmacılar için başucu kaynağı olması sebebiyle önem teşkil eder. Tez, tüm hayatını edebiyat araştırmalarına ve halk bilimi çalışmalarına adayan Prof. Dr. Muhan Bali‟nin eserlerinin derlenip bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir bibliyografya çalışmasıdır. Tezde sadece eser adları listesi oluşturulmamış aynı zamanda eserlerin içeriği hakkında da kısa bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Dört bölümden oluĢan tezin birinci bölümünde Muhan Bali‟nin hayatı, ikinci bölümde Muhan Bali‟nin eserleri ve incelemeleri hakkında bilgi verilmiştir, üçüncü bölümde Muhan Bali‟nin danışmanlığını yapmış olduğu tezlere ve açıklamalarına, dördüncü bölümde Muhan Bali ile ilgili hatıralara yer verilmiştir.
Keywords: Muhan Bali, Bibliyografya, Halk bilim