SANAL KAYTARMA İLE ÇALIŞAN PERFORMANSI ARASINDAKİ İLİŞKİ: KASTAMONU İLİ ÖRNEĞİ - GÜLÜMOĞLU, GÜLCAN (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak günümüz koşullarında internet kullanımı hızla artmaktadır. İnternet kullanımının kurumlarda iş amacının dışında kişisel amaçlarla kullanılması sanal kaytarma davranışını ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, sanal kaytarma ile çalışan performansı arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak Kastamonu İlinde çalışan 385 kamu çalışanına anket uygulanmıştır. Araştırma ’da sanal kaytarma davranışının alt boyutları ile çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla korelasyon analizi yapılmıştır. Sanal kaytarma davranışının alt boyutlarından olan eğlence amaçlı sanal kaytarma davranışı ile çalışan performansı arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmemiştir. Sanal kaytarma davranışının alt boyutlarından olan bireysel ihtiyaç amaçlı sanal kaytarma davranışı ile çalışan performansı arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Sanal kaytarma davranışının alt boyutlarından olan bilgi edinme amaçlı sanal kaytarma davranışı ile çalışan performansı arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmemiştir.
Keywords: Sanal Kaytarma, Performans, Çalışan Performansı