Mobilya Üretiminde Kullanılan Levhalarda Kenar Bandının Vida Çekme Mukavemetine Etkilerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Son yıllarda odun esaslı levhaların mobilya endüstrisinde kullanımı masif ağaç malzemeye göre artış göstermiştir. Bu levhalar arasında en sık kullanılanları MDF ve suntadır. Mobilya endüstrisinde oldukça fazla birleştirme tekniği vardır. Bu teknikler arasında çivi, vida, minifiks vb. yaygın olarak kullanılmaktadır. Bağlantı noktasının performansı mobilya ürünlerinin toplam direncinin belirlenmesinde en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Mobilya bağlantı noktalarında en sık kullanılan bağlantı elemanı vidalardır. Bu çalışmada mobilya endüstrisinde yaygın olarak kullanılan MDF ve sunta levhaların kenarların yapıştırılan kenar bandının kenardan vida çekme direnci üzerine etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda kenar bandı kalınlığının ve kenar bandı yapıştırma yönteminin vida çekme direncini ne ölçüde etkilediği tespit edilip sonuçlarının raporlanması hedeflenmektedir.
Fen Bilimleri