Farklı Nem ve Yüksek Sıcaklık Koşullarında Kendiliğinden Yerleşen Betonun Termal ve Mekanik Davranışının İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu proje kapsamında kendiliğinden yerleşen betonun farkı nem ve yüksek sıcaklık koşullarındaki termal ve mekanik davranışları incelenecektir. Laboratuvar ortamında 6 farklı takım olmak üzere olan 15x15x15 cm boyutlarında küp numuneler üretilecektir. Bu küp numunelerden bir takımı referans veri elde etmek amacıyla standart kür koşullarında saklanacaktır. Diğer 5 takım numune ise farklı nem koşullarında kapilarite yöntemiyle sırasıyla ½, 1, 3, 6, 24 saat su içerisinde bekletilecek ardından nem miktarı hesaplanarak termal kamera ile test edilecektir. Ayrıca numune yüzeylerinden protimetre ile de ölçümler alınacaktır. Aynı numuneler sabit derecedeki yüksek sıcaklığa maruz bırakılacaktır. Her bir numunenin yüksek sıcaklık karşısındaki davranışı yine termal kamera ile yapılan ölçümlerle belirlenecektir. Beton numunelerin ayrıca SEM ve XRD analizleri yapılacak ve basınç dayanımı gibi mekanik özellikleri belirlenecektir. Elde edilen veriler birbirleriyle ve referans verileriyle karşılaştırılacaktır.
Fen Bilimleri