Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin Altyapısının Ve Kapasitesinin Geliştirilmesi - 2 - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Bu çalışma, 2019 yılında kabul edilmiş ve tamamlanmış “Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Altyapısının ve Kapasitesinin Geliştirilmesi” isimli projenin devamı niteliğinde bir altyapı projesidir. Bu projenin öncelikli amacı, Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işleyişini daha efektif hale getirerek mevcut kapasitesini geliştirmektir. Merkezimiz, hâlihazırdaki amacı üniversitemizin çeşitli birimlerine bağlı akademik personel ile lisansüstü öğrencilerine araştırma ve uygulama fırsatı ve ortamı sunmakta, endüstrinin ihtiyacına göre çeşitli analiz ve araştırmalar yapmakta, kamu ve/veya özel kuruluşlara ileri teknolojide test ölçüm imkânları sunmaktadır. Altyapımızı ve kapasitemizi geliştirdikçe üniversitenin araştırma potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası ölçekte proje bazlı rekabet gücünü geliştirmek, ayrıca sanayi ve üniversiteler ile disiplinler arası ortak bilimsel ve teknolojik projeler üretilmesini sağlayarak, bilimsel bilgi üretmek ve teknolojiye dönüşüm olanaklarını geliştirmeyi amaçlamaktayız. Bu bağlamda Merkezimizin yukarıda bahsedilen misyonunu gerçekleştirmede ve geliştirmede ve söz konusu hedeflere ulaşmasında çeşitli teknik ve mali desteğin sağlanması önem arz etmektedir.