Kastamonu İli sınırlarında belirlenen alanlardan alınan örneklerin ICP-OES tekniğiyle içerik analizi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Su, tüm canlılar için en önemli hayati kaynaklar arasında yer almaktadır. Suyun değerini bilmek, sürdürülebilirliğini sağlamak, gelecek nesillere sağlıklı ve temiz suya sahip bir dünya bırakabilmek için suyun kontrolü, takibi ve korunması öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bu çalışmada, Kastamonu yöresinde belirlenen alanlarda seçilen su kalitesi parametrelerine etkileri araştırılacaktır. Çalışma kapsamında dere suyunun kalitesinde meydana gelen değişikliklerin belirlenmesi amacı ile pH, elektrik iletkenlik (EC), toplam çözünmüş madde (TDS), sodyum (Na+ ), magnezyum (Mg+2), kalsiyum (Ca+2), potasyum (K+ ) ve fosfor (P+ ) parametrelerinin analizleri yapılcaktır. Çalışmadan elde edilecek sonuçlara göre, dere sularını Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliğine göre değerlendirilerek Ca, Mg, Na, P ve K parametreleri açısından uygunluğu belirlenecektir.
Fen Bilimleri