Markov zincirleri, Fibonacci dağılımları ve Lucas sayıları - Edabaa, ABD Anasır Salem A (Kastamonu Üniversitesi, 2023)
Tezde, öncelikle Bernoullisayı dizileri kullanılarak k-mertebe Fibonacci ve Lucas sayıları elde edilmiştir. Bu sayıların kapalı bir formu ve üreteç fonksiyonları verilmiştir. Daha sonra bekleme süresi probleminin olasılık dağılım fonksiyonu Markov denemelerinde incelenmiştir. Kullanılan yöntem Rosenbluth-Hastings MCMC yönteminin özel durumudur. Ayrıca ters fonksiyon tekniği de kullanılarak Fibonacci ve Lucas dağılımları R yazılımı vasıtasıyla araştırılmış ve ilk 20 bağımsız değer verilmiştir.
Markov chains, Fibonacci distrubitions and Lucas numbers
Keywords: Markov zincirleri, Fibonacci sayıları, Lucas sayıları, Fibonacci dağılımları