İhtisas Üniversitelerinin Bölgesel Kalkınmaya Etkisi: Batı Karadeniz Bölgesinde Kastamonu Üniversitesi Örneği - ÖZBEY, Kazım Yasin; DEMİREL, Yavuz (International Journal of Entrepreneurship and Management Inquiries, 2023)
Üniversiteler, bulundukları bölgelerde ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağlayan yapılardır. Bu katkıların başında üniversitelerde yer alan akademisyenler, idari personeller ve öğrencilerin sağladığı Statik katkılar gelmektedir. Bir diğer katkı türü olan Dinamik katkılar ise daha uzun vadede sonuçlarının görüleceği toplumun eğitim seviyesinin artmasına ve böylece beşeri sermayenin gelişmesini sağlayan katkılardır. Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşmasının bölge ekonomisine katkısı statik ve dinamik katkılardan oluşmaktadır. Bu çalışmada bir ihtisas üniversitesi olan Kastamonu Üniversitesinin TR82 bölgesi ekonomisine katkısı Statik (gelir ve istihdam) ve Dinamik (eğitim, panel, sempozyum, fikri sınai mülkiyet hakları vb.) yönden incelenecektir.