TÜRKİYE EKONOMİSİ VE 1994 VE 2001 KRİZLERİ: NEDENLERİ, GENEL ETKİLERİ, İSTİKRAR PROGRAMLARININ SONUÇLARI - ÖZKARABACAK, Hale (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Türkiye ekonomisini tarihsel olarak tanımlayan en belirgin özelliklerden birisi makro iktisadi krizlere açık bir yapı sergilemesidir. Bu tez kapsamında 1980 sonrası dönemde ekonominin tanıklık etmiş olduğu kriz koşulları incelenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla öncelikle iktisadi kriz yaklaşımlarına yönelik kuramsal bir ayırıma yer verilmiş, daha sonra Türkiye ekonomisinin krizlere karşı duyarlılığı genel bir bakışla ele alınmış ve bu açıklamalar doğrultusunda 1994 ve 2001 yıllarında gerçekleşen makro iktisadi kriz koşullarını hazırlayan nedenler, krizlerin ortaya çıkışı ve gelişimiyle kriz sonrası ekonomideki gerçekleşmeler geniş bir yazınsal taramadan yararlanılarak değerlendirme altına alınmıştır.
Keywords: Makro İktisadi Krizler, İstikrar Programları, Türkiye Ekonomisi