Muhasebe Eğitiminde Tutumlar, Kaygılar ve Muhasebe Mesleğinin Geleceğine Yansımaları: Yükseköğretimden Kanıtlar - Şimşek, Kezban; Doğan, Öznur (Muhasebe ve Finansman Dergisi, 2024)
Bu çalışmada, muhasebe eğitimi alan öğrencilerin muhasebe derslerine yönelik tutum ve kaygıları tespit edilmiş, tutum ve kaygıların muhasebe mesleğinin geleceğine yansımaları değerlendirilmiştir. İhtiyaç duyulan veriler araştırma kapsamında geliştirilen ölçekler yoluyla toplanmıştır. Araştırma sonuçları, araştırma kapsamında yer alan öğrencilerin muhasebe derslerine yönelik olumlu ya da olumsuz bir tutum içinde olmadıklarını, kaygılarının orta düzeyde olduğunu, muhasebe mesleğini gelecekte icra etmeye yönelik ifadelere orta düzeyde bir katılım gösterdiklerini ortaya koymaktadır. Analiz sonuçlarına göre, öğrencilerin muhasebe derslerine yönelik tutumları, kaygı düzeylerini negatif yönlü, gelecekte muhasebe mesleğini icra etme eğilimlerini pozitif yönlü olarak, muhasebe derslerine yönelik kaygı düzeyleri ise gelecekte muhasebe mesleğini icra etme eğilimlerini negatif yönlü olarak etkilemektedir.
Keywords: Financial Accounting; Muhasebe Eğitimi; Tutum; Kaygı; Mesleğin Geleceği; Finansal Muhasebe