Abdülahad Nuri'nin Kastamonu'daki yayın çalışmaları: 1921 - 1923 - Kahveci, Vehbi (Kastamonu Üniversitesi, 2015)
Araştırmanın konusu; Abdülahad Nuri'nin Kastamonu'daki yayın çalışmalarıdır. Bu çalışmada hem Kastamonu'nun önemli şahsiyetlerinden birisi olan yazar tanıtılmış hem de yazarın Kurtuluş Savaşı döneminde Kastamonu basmmda yayınlanmış olan 125 makalesi ve 23 şiiri ele alınmıştır. Makale ve şiirlerden oluşan bu yazılar, söz konusu dönemde yaşanan olayları ortaya koyması, geçmişe ışık tutması açısından önemlidir. Osmanlı Devleti'nin yıkılıp yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ve aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı çalkantılı bir dönemde, yazarın kaleme almış olduğu makale ve şiirler, konu çeşitliliği açısından çok zengindir. Makalelerin bir kısmı özetlenerek aktarılmış diğer bir kısmı ile şiirlerin tamamı ise Osmanlıcadan Latin alfabesine çevrilmiştir. Yapılan bu çalışma, gerek savaş sırasında gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulup inkılâpların yapılması aşamasında Kastamonu'daki önemli şahsiyetlerin basın yoluyla vermiş olduğu desteği açık bir şekilde göstermektedir. Abdülahad Nuri'nin 1921-1923 yılları arasında Kastamonu basınında yayınlanmış olan yazıları Açıksöz gazetesi ve Doğu isimli dergiden alınmıştır.
Abdülahad Nuri̇'s press studies in Kastamonu: 1921 - 1923