Karbon halkasıyla alanin molekülünün etkileşiminin yoğunluk fonksiyonel teorisi çalışması - Abdelsameh, Eman Y. A. (Kastamonu Üniversitesi, 2017)
Bu tez çalışmasında Alanin molekülünün, 12 atomdan oluşan karbon nono halkalarıyla olan etkileşimi teorik olarak incelenmiştir. Etkileşimin yapısı, yoğunluk fonksiyonel teorisi kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan teorik hesaplamalarda B3LYP metodu ve 6-311G baz seti kullanılmıştır. Etkileşimlerin geometrik ve konformasyonel özelliklerinin yanı sıra HOMO-LUMO orbital enerjileri ve band aralığı enerjileri kullanılarak kimyasal sertlik, kimyasal yumuşaklık ve elektronegativite gibi kimyasal reaktivite parametreleri de hesaplanmıştır. Ayrıca UV ve IR hesaplamaları ile etkileşimin spektroskopik analizi de gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler detaylı bir şekilde incelenmiş ve yorumlanmıştır.
Density functional theory study of interaction of alanine molecule with carbon ring
Keywords: Alenine, yoğunluk fonksiyonel teorisi (DFT), karbon nano halka