FİNANSAL KRİZ DÖNEMLERİNDE FİRMALARIN FİNANSAL ANALİZ ORANLARINA BAĞLILIKLARI: TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI ÖRNEĞİ - KARAMAHMUTOĞLU, Fuat (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)
Finansal kriz zamanlarında işletmelerin finansal analiz oranlarına olan bağlılıklarının incelendiği bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde finansal kriz olgusu ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Bu bölüm içerisinde finansal kriz tanımına, türlerine, finansal krize neden olan faktörlere, finansal kriz göstergeleri, finansal kriz modellerine ve tarihsel süreçte yaşanan bazı örnek krizlere yer verilmiştir. İkinci bölümde finansal analiz oranları incelenmiştir. Bu bölüm içerisinde başta finansal sistem, finansal analiz, finansal analiz türleri, finansal tablolar ve finansal analiz yöntemleri incelenen konulardır. Üçüncü bölümde işletmelerinde kriz dönemlerinde kullandıkları finansal analiz oranlarına yer verilmiştir. Bu bölüm içerisinde incelenen oranlar, likidite, finansal yapı, varlık kullanım ve karlılık oranlarıdır. Çalışmanın son bölümü olan dördüncü bölümde, finansal kriz dönemlerinde firmaların finansal analiz oranlarına bağlılıkları THY örneği ile ele alınmıştır.
Keywords: Kriz, Finansal Kriz, Finansal Analiz, Finansal Analiz Oranları