Matematik Öğretmenlerinin 5E Öğretim Modeline Yönelik Görüşleri - Biber, A. Çağrı; Tuna, Abdulkadir (Erzincan University Journal of Education Faculty, 2015)
Bu arastirmanin amaci matematik ogretmenlerinin 5E modeli hakkindaki goruslerini incelemektir. Arastirmada betimsel yontem kullanilmistir. Betimsel yontem, gecmiste ya da halen var olan bir durumu var oldugu sekliyle betimlemeyi amaclayan arastirma yaklasimidir. Veri toplama araci olarak yari yapilandirilmis gorusme ve yari-yapilandirilmis gozlem teknikleri kullanilmistir. Calismanin orneklemini 2013- 2014 egitim ogretim yilinda Kastamonu ili merkezinde cesitli ilkogretim okullarinda gorev yapan 27 ortaokul matematik ogretmeni olusturmaktadir. . Katilimcilarin 16’si bayan, 11’i erkektir. Mesleki deneyimleri 3 ile 33 yil arasinda degismektedir. 5E modelini kullanan ogretmenlerin cogu giris ve kesfetme basamaklarinda zorlandiklarini ifade etmislerdir. Katilimci ogretmenlerin 5E modelinin giris ve kesfetme asamalarindan en fazla giris basamagina yonelik etkinliklere yer verdikleri gorulmustur. Kesfetme asamasinda genellikle merak uyandiran sorulara yer vermektedirler.