Marka Reklamının Marka Deneyimi ve Marka Sadakatine Etkisinde Marka Tatmininin Aracılık Rolü: Otel Konukları Üzerine Bir Araştırma - SÖKMEN, Alev; YORDAM, Selda; EREN, Aslı (Kastamonu University, 2022)
Amaç: Bu çalışmada, marka reklamı (MRR), marka tatmini (MRT), marka deneyimi (MRD) ve marka sadakati (MRS) ilişkisini ortaya koymak amaçlanmaktadır. Yöntem: Çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniği kullanılarak Ankara'da bulunan uluslararası zincir otelde konaklayan 268 misafire ulaşılmış ve çalışmada kullanılan veriler elde edilmiştir. Bulgular: Araştırma hipotezlerini test etmek için korelasyon ve regresyon analizi uygulanmıştır. Korelasyon analizi sonucuna göre marka reklamı, marka deneyimi, marka tatmini ve marka sadakati arasında pozitif ilişki olduğu tespit edilmiştir. Regresyon analizi sonuçlarına bakıldığında, marka reklamı ve marka tatmininin marka deneyimi ve marka sadakati üzerinde anlamlı etkisinin olduğu belirlenmiştir. Ayrıca marka reklamı, marka deneyimi ve marka sadakati değişkenleri üzerinde marka tatmininin kısmi aracılık rolü olduğu tespit edilmiştir. Tartışma: Analizler neticesinde ortaya çıkan bulgular literatürde yer alan ilgili çalışmalardan elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmış ve birtakım öneriler geliştirilmiştir.
Keywords: Marka reklamı; marka tatmini; marka deneyimi; marka sadakati; brand advertisement; brand satisfaction; brand experience; brand loyalty; brand advertisement; brand satisfaction; brand experience; brand loyalty