İzmir Yöresinde Bulunan Koyunların Ovis Ammon Aries (L.) İşkembe Siliyat (Protista: Ciliophora) Faunası - Gürelli, Gözde (My University, 2024)
Koyunlar geviş getiren hayvanlardır. Mideleri oldukça özelleşmiştir. Mide, işkembe, börkenek, kırkbayır ve şirdenden oluşur. İşkembede hayvanın sindiremediği selülozu sindirmeye yarayan eşsiz bir siliyat faunası bulunmaktadır. Ülkemizde işkembe siliyatlarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, İzmir yöresinde bulunan koyunların siliyat faunasıyla ilgili yapılmış çalışmalar sınırlıdır. Araştırmada tespit edilecek olan siliyat faunası diğer araştırmacıların bulgularıyla karşılaştırılacaktır. Bu çalışmayla ülkemiz endokommensal siliyat faunasına katkıda bulunulacaktır.