Farklı Erozyon Kontrol Önlemlerinin Yüzeysel Akış Ve Sediment Verimine Etkileri - AYDIN, Miraç (My University, 2024)
Dünyamızda nüfus artışının büyük boyutlara ulaşması toprak ve su kaynaklarının en iyi şekilde korunmasını, geliştirilmesini ve en yüksek üretimin elde edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Toprak korunumuna ilişkin alternatif yaklaşımlardan biri toprak strüktürünü ve agregat stabilitesini iyileştirmek veya devam ettirmek için yapay polimerlerin toprağa uygulanmasıdır. Bu çalışmada da, erozyon sorunu olan yamaç arazilerde kurulacak olan parsellerde farklı yamaç ıslahı tedbirlerinin ve farklı dozlardaki poliakrilamid (PAM) sentetik polimeri uygulamasının arazide meydana gelecek olan yüzeysel akış ve erozyonu önlemedeki etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır.