GEOPOLİMER BETONDA CAM TOZU KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI - ANNAKOA, Majed Ali Ibrahim (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma kapsamında elde edilen sonuçlar, basınç dayanımlarının kullanılan GP ile karışımlardaki GP artış oranlarının, kontrol karışımı ile karşılaştırıldığında su emme oranında azalmaya neden olduğu belirlenmiştir. Çalışmada, GP içeren geopolimer betonda yangın dayanımının sıcaklık arttıkça düştüğü, en yüksek dayanımın %10 GP ve 1,5 SS/SH oranındaki karışım için 300 °C'de 45.23 MPa olarak ölçülmüştür. Ultrasonik ses geçiş hızı sonuçları, tüm atık cam beton karışımlarının ideal betonlardaki iyi ve üzeri değerler olan 3,2 km / s'den daha yüksek değerlerde olduğu elde edilmiştir. Bu davranış, cam parçacıklarının özgül ağırlığının düşüklüğüne bağlanır. YFC ve GP’nun etkisini karşılaştırmak için beton üzerinde çökme akış testleri deneysel olarak incelenmiş, kullanılan GP miktarını artmasıyla Geopolimerbetonun YFC ile karşılaştırıldığında akışkanlığını azaltmıştır.
Keywords: Geopolimer harcı, sodyum silikat, sodyum hidroksit, cüruf, cam tozu, basınç dayanımı