DESTİNASYON İMAJI VE ZİYARETÇİ MEMNUNİYETİNİN DESTİNASYON AİDİYETİ ÜZERİNE ETKİSİ - Dağistan, Mustafa Taylan; Misirli, İrfan (Cankiri Karatekin Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi, 2021)
Bu araştırmada destinasyon imajı, ziyaretçi memnuniyeti ve destinasyon aidiyeti arasındaki ilişkileri bütünleşik bir bakış açısıyla araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda alanyazındaki çalışmalardan hareketle bir model geliştirilmiştir. Geliştirilen modeli test edebilmek için 15 Haziran-25 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kırşehir ilinin Kaman ilçesini ziyaret eden ziyaretçiler arasından kolayda örnekleme yöntemi ile 716 ziyaretçiye yüz yüze anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Toplanan veriler SPSS 22.0 ve Lisrel 8.72 programları ile analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre destinasyon imajı faktörlerinden destinasyon markasının, ziyaretçi memnuniyeti ve destinasyon aidiyeti üzerine herhangi bir etkisinin olmadığı, eğlence ile doğa ve kültür faktörlerinin ise ziyaretçi memnuniyeti ve destinasyon aidiyeti üzerine etkisinin olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: İşletme; Destinasyon İmajı; Ziyaretçi Memnuniyeti; Destinasyon Aidiyeti; Yapısal Eşitlik Modeli; Business Administration