Bezirgan Göletinin Su Kalitesinin Belirlenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Su, tüm canlılar için en önemli hayati kaynaklar arasında yer almaktadır. Suyun değerini bilmek, sürdürülebilirliğini sağlamak, gelecek nesillere sağlıklı ve temiz suya sahip bir dünya bırakabilmek için suyun kontrolü, takibi ve korunması öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bilindiği gibi insanların, içme, kullanma, endüstri ve tarımsal sulama gibi gereksinimlerini karşıladıktan sonra su çeşitli nitelik değişikliklerine (kirlenmeye) uğramaktadır. Yüzey suyu kaynaklarının su kalitelerinin belirlenmesi de onların kullanım amacının ortaya konulması açısından oldukça önemlidir. Bu kapsamda yapılması planlanan bu proje çalışmasında, Kastamonu ili sınırları içinde yer alan Yumurtacılar Göleti’nin su kalitesi özelliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Fen Bilimleri