BOZKURT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ KESTANE MEŞCERELERİNE ULAŞIMIN YETERLİLİK DURUMUNUN BELİRLEN - ÖREN, Hakan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Yapılan bu çalışmanın amacı; Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki Kestane meşcerelerine yayılışını tespit etmek ve tespit edilen kestane ormanlarını, Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğünün Yol Ağı Planı ile birleştirerek kestane ormanlarına ulaşım imkânlarını tespit etmektir. Ayrıca bu çalışma ile kestane ormanlarından ne derece faydalanılabildiği ve yan ürün olarak ormanlardan faydalanan köylünün kestane toplarken karşılaştıkları zorlukları ortaya koymak amaçlanmıştır. Yine bu çalışma ile ormanlara ulaşımda zorluklar var ise bunların sebeplerini ve çözüm önerilerini tespit etmek amaçlanmıştır. Yüz yüze anket yöntemi kullanılarak yapılan inceleme ve gözlemlerle analiz edilmeye çalışıldı. Böylece ormanlardan en iyi şekilde nasıl fayda sağlanabileceği ortaya konulmuştur. Bu çalışma ile; Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü’nün mevcut orman yollarının yeterliliğini,kullanım sıklığını ve köylülerin yan ürün olarak kestaneden ne derece faydalanabildiği ortaya koyulacaktır.
Keywords: Kestane Ormanları, orman yol yeterliliği, CBS, orman kaynaklarının kullanımı