Genetik Kavramlar Konusuna İlişkin Eğitim Çalışmalarının Meta Analiz Yöntemi İle İncelenmesi - ALTUNOĞLU, Bahattin Deniz (My University, 2024)
Bu çalışmada Türkiye’de yapılmış genetik konularında yürütülmüş eğitim araştırmalarının derlenerek araştırmalara ait sonuçların birleştirilmesi ve araştırmalara ilişkin etki büyüklüğünün hesaplanması amaçlanmaktadır. Türkiye’de yapılmış genetik konularına ilişkin eğitim çalışmalarına ulaşmak için çeşitli veri tabanlarında makale, bildiri ve tez çalışmaları taranacaktır. Elde edilen dokümanlar incelenerek nitel veri inceleme yöntemleriyle analiz edilerek konuyla doğrudan ilişkili olmayan çalışmaların ayıklanmasından sonra esas analizde meta analiz yöntemi kullanılacaktır. Meta analiz sonucu elde edilen etki büyüklüğü meta analiz yazılımı CMA(Comprehensive Meta-Analysis Software) ile gerçekleştirilerek hesaplanacaktır. Ayrıca çalışmaların sonuçları meta sentez ile birleştirilerek nitel verilerin elde edilmesi de sağlanacaktır. Elde edilen bulgular ışığında raporlaştırma yapılarak ilgililere yönelik öneriler sunulacaktır