Toz Metalurjisi Yöntemiyle Cnt Takviyeli Cu-Al-Ni Alaşımlarının Üretilmesi Ve Özelliklerinin Araştırılması - UZUN, Arif (My University, 2024)
Yapılacak olan bu çalışmada Cu-10%Al-4%Ni+xCNT(x= ağırlıkça % 0, 0,5, 1 ve 1,5) alaşım sistemi toz metalurjisi yöntemi ile üretilecektir. Tozların homojen bir şekilde karıştırılması planet bilyalı değirmen (PM 100 RETSCH) kullanılarak gerçekleştirilecektir. Daha sonra toz karışımı grafit bir kalıp içerisine yerleştirildikten sonra 850-950°C sıcaklık aralığında ve 35- 50 MPa basınç aralığında sıkıştırılacaktır. Sıkıştırma sonrası atmosfer ortamında soğutulacak olan numuneler kalıptan çıkartılacaktır. CNT ilaveli Cu-10%Al-4%Ni alaşımlarının mikroyapısı ve mekanik özellikleri tarama elektron mikroskobu (SEM), X-ışınları kırınımı (XRD), mikro sertlik test makinesi ve üniversal çekme-basma test cihazı kullanılarak araştırılacaktır.