Hiperkarmaşık Sayıların Hadamard Çarpımı - Daşdemir, Ahmet (My University, 2024)
Bu projede, kuaterniyon, sedeniyon ve oktaniyon gibi karmaşık sayı sistemlerinin en genel hali olan hiper karmaşık sayılar gö z önüne alınıyor. Bilindiği üzere çok sayıda araştırmacı bahsedilen sayılar uzayının birçok cebirsel özelliğini daha önce incelenmiştir. Bu kapsamda hiper karmaşık sayılar kümesi üzerinde farklı formlara sahip bazı çarpım kuralları vardır. Matris lerin Hadamard çarpımı benzerliğinden esinlenerek hiper karmaşık sayıların Hadamard çarpımını tanımlıyoruz ve bu çarpımın bazı cebirsel özellikleri veriyoruz. Özel olarak nu yeni tanımı matrisler kümesine genişletiyoruz ve bu uzayda onun sahip olduğu b azı önemli sonuçları sunuyoruz. İlaveten, en genel formda bulunan bu tanımın sonuçlarını bazı özel durumlara indirgeyeceğiz.