BAZI YENİ N,N'-(1,4-FENİL)BİS(2-(2-OKSOİNDOLİN-3-İLİDİN)HİDRAZİN-1-KARBOTİYOAMİD) VE N,N'-(4-METİL-1,3-FENİL)BİS(2-(2-OKSOİNDOLİN-3-İLİDİN)HİDRAZİN-1-KARBOTİYOAMİD) TÜREVLERİ İÇEREN SCHİFF BAZLARININ SENTEZİ, ELEMENTEL VE SPEKTROSKOPİK KARAKTERİZASYONU - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Yaygın olarak sentezlenen Shiff bazları Antimikrobiyal, antikonvülsan, antineoplastik, antiviral, antihipertansif, antiinflamatuar ve enzimatik inhibisyon aktiviteleri dahil olmak üzere çeşitli farmakolojik özelliklerinden dolayı oldukça sık çalışılmaktadır. Bu projenin amacı, henüz sentezlenmemiş ve karakterizasyonu yapılmamış yeni tiyosemikarbazit türevleri içeren schiff bazları sentezlemektir. Bu çalışmada N,N’-(1,4-phenylene)bis(hydrazinecarbothioamide) ve N,N’-(4-methyl-1,3-phenylene)bis(hydrazinecarbothioamide) molekülleri isatin türevleri ile reaksiyona sokularak yeni Schiff bazları elde edilecektir.
Fen Bilimleri