Ahsap Plastik/Tio2 Nanokompozitlerin Üretimi Ve Karakterizasyonu - KAYMAKCI, Alperen (My University, 2024)
Bu çalışmada, Polipropilen (PP)/çam ahşap unu/titanyum dioksit (%1, %2 ve %3, %4 ve %5 oranlarında) çift vidalı ekstruderde eriyikte harmanlama metodu kullanılarak nanokompozitlerin üretimi gerçekleştirilmiştir. TiO2 gibi güçlendirici dolgu materyalleri kullanılarak üretilen ahşap plastik nanokompozitlerin TGA, DSC, XRD, DMA ve mekanik özelliklerden eğilme direnci, eğilmede elastikiyet modülü, çekme direnci ve çekmede elastikiyet modülü araştırılmıştır. Bunun yanı sıra yoğunluk, kalınlığına şişme ve su alma gibi bazı fiziksel özellikleri belirlenmiştir. Yapılan denemeler sonucunda elde edilen tüm sonuçlar SPSS 17.0 paket programı yardımıyla analiz edilerek sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu şekilde nano materyal, ahşap unu ve uyum sağlayıcı ajan oranının üretilen nanokompozitlerin fiziksel, mekanik ve termal özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu proje ile birlikte, değişen oranlarda nano boyutlarda TiO2 materyali kullanılarak ahşap plastik nanokompozitlerin üretimi gerçekleştirilmiş ve bu konuda bilgi ve ilginin oluşması sağlanmıştır. Bu türdeki çalışmaların yeni proje ve araştırmalara öncülük edeceği düşünülmektedir.