ÖRGÜT KÜLTÜRÜNÜN İŞÇİ PERFORMANSININ GELİŞİMİNE ETKİSİ: LİBYA JUMHOURIA BANKASI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA - ALİ, MuftahO. Ali (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Örgüt kültürü, günümüzün rekabetçi bankacılık pazarlarındaki bankaların örgütsel başarısını etkileyen kilit faktörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan örgüt kültürünün rolünü belirlemeye yönelik ek çalışmalara, özellikle örgütsel değerlere ve davranış kurallarına artan bir ilgi vardır. Günümüzdedikkatler örgütsel değerler ve davranış kuralları, değerler ve normlar üzerine odaklanmakta ve çalışanların performansını artıran bir faktör olarak örgütsel performansı etkileyen örgüt kültürünün rolünü vurgulamaktadır. Bununla birlikte, örgüt kültürünü, özellikle örgütsel değerleri ve davranış kurallarını, iş miktarını, iş kalitesini, çalışan becerilerini ve çalışan katılımını işgören performansıyla ilgili, içeren çok az sayıda deneysel araştırma vardır. Bu çalışmanın amacı Jumhouria Bankasında çalışanlarüzerinde, örgüt kültürünün işgören performansına etkisini incelemektir. Sonuçlar, örgüt kültürünün, iş miktarını, iş kalitesini, çalışan becerilerini ve çalışan katılımını artırabilecek örgütsel değerleri ve davranış kurallarını tanımlayarak çalışanların performansını etkilediğini göstermektedir.
Keywords: Örgüt Kültürü, Çalışanların Performansı, Libya, Libya Jumhouria Bank