Birinci mertebeden lineer fark denklemlerinin bir sınıfının çözümlerinin davranışı üzerine - Göktepe, Reyhan (Kastamonu Üniversitesi, 2023)
Bu tezde, birinci mertebeden gecikmeli lineer fark denklemlerinin bir sınıfının çözümlerinin davranışı incelenerek çözümlerinin salınımlılığı üzerine bazı yeni sonuçlar verilmiştir. Tez, beş bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, fark denklemlerinin tarihi süreci ve uygulama alanları hakkında bilgi verilmiş ve bu tip denklemlerin salınımlılığının üzerine yapılmış olan temel çalışmalarda elde edilen bazı sonuçlar verilmiştir. İkinci bölümde, fark denklemleri ve denklemlerin salınımlılığı ile ilgili temel tanım ve kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölüm, tezin orijinal bölümü olup birinci mertebeden lineer fark denklemlerinin bir sınıfının çözümlerinin davranışı üzerine yeni sonuçlar verilmiştir. Dördüncü bölüm, tezin yine orijinal bölümü olup birinci mertebeden gecikmeli neutral fark denklemlerinin çözümlerinin davranışı incelenmiş ve yeni sonuçlar verilmiştir. Beşinci bölüm, tartışma ve sonuç bölümü olarak verilmiştir
On the behavior of solutions of a class of first-order linear difference equatons
Keywords: Fark Denklemleri, Lineer Fark Denklemleri, Birinci Mertebeden Lineer Fark Denklemleri, Gecikmeli Fark Denklemi, Çözümlerin Limit Davranışı, Neutral Fark Denklemleri, Salınımlılık, Çözümlerin Salınımlılığı