Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 150. Yıldönümünde Bir Meslek Grubu Olarak Öğretmenlik - Türkmen, Bekir; Ergün, Muammer (Kastamonu Eğitim Dergisi;4(5), 101-105, 1998)
Bu çalışmada, ekonomik ve sosyal kalkınmanın bir aracı olarak eğitimin , "öğretmen" öğesi üzerinde durulmuştur.
Keywords: Öğretmen okulları, Öğretmen