Gelir dağılımı ve türkiye’de gelir dağılımı üzerine 2000-2020 yılları arasında yapılan lisansüstü tez çalışmalarının bibliyometrik analiz incelemesi - Çınar, Çağla Nur (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Gelir dağılımı adaletinin sağlanması bir ülkedeki milli gelirin toplum içerisinde adil biçimde dağıtılması anlamına gelmektedir. Politika yapıcılar, gelir dağılımı adaletinin sağlanmasını öncelikli hedeflerden biri olarak belirlemiştir. Akademik açıdan da gelir dağılımı adaleti ilgi çeken ve üzerinde çokça çalışma yapılan konulardan biri olmuştur. Bu araştırmanın amacı 2000-2020 yılları arasında Türkiye’de yapılan lisansüstü tez çalışmalarının (yüksek lisans/doktora) bibliyometrik analizle incelenmesidir.
Keywords: Gelir Dağılımı, Gelir Dağılımı Türleri, Bibliyometrik Analiz