Çiftlik hayvanları yemlerinde kullanılan ham yağların yağ asidi ve mineral içeriklerinin belirlenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu araştırmanın amacı çiftlik hayvanları yemlerinde kullanılan ham yağ kaynaklarının yağ asidi ve mineral içeriklerinin belirlenmesidir. Kanatlı ve ruminantların yemlerinde rafine edilmemiş ham yağlar kullanılmaktadır. Bu yağlar rafinasyona tabii tutulmadıklarından içerdikleri nem oranları yağ kaynaklarını oksidasyona diğer rafine edilmişlere nazaran daha duyarlı hale getirir. Bu durum zamanla yağ içeriğindeki yağ asitlerinin değişimine dolayısıyla yağ kaynağının yağ asidi profilinin değişmesine sebebiyet verir. Oksidasyon sürecini indükleyen bir başka parametre ise yağ kaynaklarının mineral madde içerikleridir. Mineral maddeler oksidasyon sürecini etkilemekle birlikte aynı zamanda hayvanların gerekli mineral ihtiyaçlarını karşılamak içinde ayrıca bir öneme sahiptir. Tüm bu yaklaşımlar sebebiyle projede yağ kaynaklarının yağ asidi ve mineral profilleri ortaya konarak çiftlik hayvanları rasyonlarında güvenli kullanım potansiyellerinin belirlenmesi hedeflenmektedir.
Sağlık Bilimleri