Modern Çağın Sorunu ‘Kompulsif Çevrimiçi Satın Alma Davranışı’: Bir Gözden Geçirme - Yazıcı, Binnur; Kılıç, Eray; Hocaoğlu, Çiçek (Hitit University, 2025)
Kompulsif çevrimiçi satın alma davranışı günümüzde yaygın olan bozukluklar arasındadır. Kompulsif çevrimiçi satın alma davranışı yalnızca kontrol edilemeyen alışveriş yapma sorunu olarak değil kişiler arası sosyal ilişkiler ve kişinin maddi konularda da aşırı sorunlar yaşamasına sebep olmasından dolayı diğer bozukluklarla birlikte görülebilir. Kompulsif çevrimiçi satın alma davranışı gelişen teknoloji ile günümüz insanının önemli sorunlarından biri olmasına karşın tarihçesi, tanısı, risk faktörleri, eş tanıları ve tedavi yöntemleri ile ilgili günümüze kadar yeterli çalışma yapılmadığından tam olarak bilinmemektedir. Bu çalışmada kompulsif çevrimiçi satın alma davranışının tarihçesi, tanımı, etiyolojisi, bu duruma eşlik eden diğer bozukluklarla birlikte bu durumun risk sebepleri gibi alt başlıklar yapılan literatür taraması sonucunda ortaya konulmaya çalışılmıştır.