Yahya es-Semâvi'nin şiirlerinde (serd) anlatı yapısı (akıcılık) - Al-Jubouri, Seger Ahmed Khalaf (Kastamonu Üniversitesi, 2021)
Arap Kütüphanesinde, çeşitli bilgi alanlarında zengin bir kitap ve mektup mirasına sahibiz.Bu mirasa olan arzum ve gururum, çalışmanın konusunu kaydetmek, modern Arapça metindeki anlatının değerlerini ve seviyelerini keşfetmeye katkıda bulunmak için neler yapabileceğime dair araştırmamda beni etkilediğinden, şunu bulduk: şiir .anlatı ile süslenmiştir, Anlatı şiire sanatsal bir estetik verir ve tematik olarak ". ". Yahiya Alsamaowi şiirinin anlatı yapısı sanatsal bir çalışmadır, Yahiya Alsamawoi şiirinin anlatı yapısı birçok şiirde merkezi bir fenomendi. Kanıtlara göre şiirleri ve Alsamawoi metnini en önde gelen modern anlatı teknikleri üzerine içerme konusunda yüksek bir yetenek bulduk, O, anlatıyı şiirde edebi ustalıkla kullanma olasılığını, anlatımı aracılığıyla biriktiren çağdaş şairlerden biridir. yüksek retorik ayıklığı ile karakterize edilen şiir deneyimi. Bilimsel araştırmaların böylesi bir çaba içinde sıralanması, onu bir giriş, hazırlık, iki bölüm ve daha sonra sonuç şeklinde sıralamamı gerektirdi. Bir dil ve bir reform olarak anlatı yapısından, şairin hayatından, sanattan bahsettik. Çalıştığım bölüm mekan, üçüncü bölüm şahsiyet, dördüncü bölüm olayı ele alırken, ikinci bölüm "anlatı mekanizmaları" başlığını taşıyordu ve birinci tartışmaya ilişkin dört bölümü içeriyordu. İkinci bölüm betimleme hakkındaydı, Üçüncü bölüm sahne ile ilgiliydi, dördüncü ve son bölüm parçalarla ilgiliydi ve sonuç bölümü araştırmanın en önemli bulgularını özetledi ve kaynak ve referansların listelendiği bir liste ile mesaj sonlandırıldı. bu, çalışma sırasında araştırmayı bilgilendirdi.
Narrative structure of Yahiya al Samawi poetry: Technical study
Keywords: Biçim anlatı, Anlatı, Sanat, Tartışma, Zaman, Yer