Ditiohidrazodikarbonamid Türevlerinin,% 3,5 NaCI Çözeltisi İçindeki Yumuşak Çeliğin Sulu Klorür Çözeltisinde Korozyon İnhibitörü Olarak Araştırılması - KANDEMİRLİ, Fatma (My University, 2024)
Bu projede, teorik bölüm olarak üç elektrokimyasal teknik (potansiyodinamik polarizasyon, doğrusal polarizasyon direnci ve elektrokimyasal empedans spektroskopisi) kullanılarak sentezden sonra Ditiyohidrazodikarbonamid türevleri ve teorik kısım olarak Gaussian programı kullanılarak araştırmalar yapılacaktır. Ek olarak, mevcut korozyon inhibitörü mevcut olarak ve mevcut olmadan yumuşak çelik yüzeyindeki korozyon ürünleri bileşimini değerlendirmek için taramalı elektron spektroskopisi kullanılacaktır. Bu inhibitörlerin, inhibitör konsantrasyonunu arttırarak korozyona karşı iyi bir koruma sağlaması ve böylece korozyonun hızında azalmaya yol açması beklenmektedir.