Barındırdığı Bitki Varlığı Açısından Trakya’nın Karasallık Derecesi - Aydınözü, Duran (K.Ü. Kastamonu Eğitim Derg. Cilt:17, No:1, 2009)
Trakya'da son yıllarda yaptığımız çalışmalar sırasında, bir yandan Trakya'nın güney kıyılarında yayılış gösteren maki elemanlarının, diğer yandan kuzey kıyılarında yetişen psödomaki vadiler boyunca Trakya'nın iç kısımlarına kadar sokulma imkanı bulduklarını gözlemlememiz, bizi Trakya'nın karasallık derecesini tartışmaya yöneltmiştir.
Keywords: Trakya, Karasallık, Bitki Örtüsü