Arduıno Kullanarak Çeşitli Kategorilerde Elektronik Araç Geliştirilmesi Ve Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Arduino temel olarak, bir mikrodenetleyici programlamak için gerekli bileşenleri bir araya getirmiş olan bir platformdur. Bu çalışmadaki amaç Arduino kartını kullanarak robotik el, quad copter, çizgi izleyen robot, engel algılayan robot, uzaktan kontrollü robot projeleri (akıllı telefon,bilgisayar kontrollü), uzaktan kumandalı araba, yangın alarm sistemi gibi çeşitli etkileşimli araçlar geliştirmektir. Bu çalışmada da Kastamonu Üniversitesi etiketi kullanarak farklı etkileşimli araçlar tasarlanacaktır. Yapılan uygulamaların ve projelerin çoğunda arduino ile tek bir araç geliştirilmiştir. Bu çalışmada ise tek bir araç geliştirmek yerine bir çok araç geliştirilecek ve geliştirilen bu araçların bir kısmının eğitim amaçlı kullanımı üzerine çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışma öncelikle Kastamonu Üniversitesinde robot teknolojileri ve gömülü sistemler alanında çalışma yapacaklara örnek teşkil edecek ve yön verecek bir çalışmadır. Bu yönüyle Kastamonu Üniversitesinde eğitim gören tüm bilgisayar bölümü öğrencilerine katkı sağlayacak ve bu alanda onların ufkunu genişletecek, onlara fayda sağlayacak bir çalışmadır. Ayrıca bu çalışmada alınan malzemeler, geliştirilen araçlar ve tecrübe bir ders olarak Bilgisayar Mühendisliği ve BÖTE öğrencilerine aktarılacağı için bu alanda çalışma yapmak isteyen öğrencilere katkı sağlayacaktır. Bu çalışmada geliştirilen araçlar işin gidişatına göre farklı noktalara gidebilir niteliktedir. Yapılan her araç başlangıçta bağımsız geliştirilecektir. Daha sonraki aşamada araştırmacılarla fikir alışverişi yapılarak gerçek hayattaki bir problemin çözümüne yönelik olarak birleştirilecektir.