Lemia Abbas Imara’ın şiirlerinde şiirsel imaj ve referansları (sanatsal çalışma) - Al-Obaidi, Omar Ahmed Khalaf Shaheen (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Arap Kütüphanesinde, eskilerin kendi elleriyle planladıkları çeşitli bilgi alanlarında zengin bir kitap ve mektup mirasına sahibiz. Ömürlerini onun materyallerini toplamakla geçirdiler ve öğrencilerin ve bilim adamlarının işini kolaylaştırdılar. ve arzum bunu sevmeye daha meyilliyken Miras ve bununla gurur duymak Modern Arapça metinde imgenin değerlerini ve düzeylerini keşfetmeye katkı.Şiirin imgelerle bezendiğini gördük. İmge, şiirsel şiire sanatsal bir estetik kazandırır, bu yüzden (Şiirsel İmge) başlıklı konumuz oldu. ve Lamiya Abbas Amara'nın şiirindeki referansları (Lamiya Abbas Amara'nın şiirindeki şiirsel görüntü bir fenomen oluşturdu. Olasılığı sindiren büyük çağdaş şairlerden birinde, anlamsal bir yoruma göre, şiirlerinin çoğunun merkezinde yer alır. Ayıklıkla karakterize edilen biçimsel şiirsel deneyimi aracılığıyla tüm edebi dilsel hünerleriyle şiirde imgeyi kullanmak Yüksek retorik ayıklık. Bilimsel araştırmanın doğası gereği böyle bir çaba, onu bir giriş, bir önsöz ve dört bölüm halinde düzenlememi gerektirdi. Bölümler ve bir sonuç, önsözde dildeki imge kavramından ve eskiler ile modernler arasındaki terminolojiden bahsettim. Poetik kavramı ve onun Arap ve Batılı eleştirel ekoller tarafından nasıl sunulduğu ve imajın ona ne yatırım yaptığı üzerine bir tartışma ile, Bütün bir paragrafı şairin hayatına, derlemelerine ve kendi kuşağından farklılıklarına ayırarak, ilk bölüm (Resim) başlığını taşıyordu. Retorik) ve girişinde dil ve terminolojide retorik ve piya ile uğraştım ve sonra benzetmeye gittim. Gönderilen mecaz, mecaz ve mecaz, ikinci bölümde olduğu gibi, (Duyusal imge kalıpları) başlığı altındaydı: işitsel, görsel, dokunsal, koku alma ve tat alma. Üçüncü bölüm ise (Görsel Oluşum) başlığını taşıyordu. Şiirlerin mimarisi için grafik alan ve şiirsel koleksiyonlardaki metinsel eşiklerin doğası ve tüm yazma teknikleri basım ve benzerleri Kaynaklara ilişkin dördüncü ve son bölüme gelince, her birinin açık ve somut bir açıklamasını sunmak Şiirin sunduğu şiirsel imgeler ve bu referanslar referanslarda yer alır: dini, edebi ve mitik. Yukarıdakilerle örtüşen popüler referansların varlığı. Sonuç olarak ise araştırmanın son bulguları olduğu için özetlenmiştir. Tez, çalışma sırasında araştırmaya fayda sağlayan kaynakları ve referansları listeleyen bir sonuçla sona erdi.
Keywords: Şiirsel İmgeler, Şiirsel İmaj, Arap Kütüphanesi, Lamiaa Abbas Amara, Duygusal İmaj