Yellow Tang (Zebrasoma Flavescens) Balığının Üretim Protokolünün Belirlenmesi - Bilen, Soner (My University, 2024)
Yellow tang (Zebrasoma flavescens) Acanthuridae familyasına ait son derece önemli deniz akvaryumu balığıdır. Yellow tang (Zebrasoma flavescens) balığının üretim protokolünün belirlenmesi süs balığı sektörü açısından son derece önemli bir konudur. Bu çalışmada yellow tang balıklarının üretim protokolü oluşturulmaya çalışılacaktır. Bu amaçla ilk olarak yellow tanglerin yumurtlamalarını devam ettirebilmeleri için uygun sistem veya koşulların kurulumu yapılacaktır. İkinci aşamada yüksek kalitede yumurta üretiminin devam edebilmesi için anaçlara uygun diyet geliştirilecektir. Üçüncü aşamada larva yaşam oranlarının maksimum tutulması için uygun yaşama ortamın sağlanması ve larvalar için uygun yemin belirlenmesi sağlanacaktır. Son aşamada akvaryum toptancıları için sürdürülebilir juvenil kalitesi sağlamak için yaşam sistemleri ve uygun yemler belirlenecektir. Anahtar Kelimeler: Yellow Tang, Zebrasoma flavescens, Deniz Akvaryumu, Üretim Protokolü.