MUSTAFA KUTLU’NUN HİKÂYELERİNDE TEKRAR EDEN KONULAR - KARABIYIK, ERDİ (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, Mustafa Kutlu’nun hikâyelerinde tekrar eden konular üzerine yapılmıştır. Çalışmanın amacı, Mustafa Kutlu’nun 29 hikâyesinde tekrar eden konuları ve konuların arka planını tespit etmek olacaktır. Birinci bölümde Mustafa Kutlu’nun hayatı, edebi kişiliği ve hikâye kitaplarının özeti verilmiştir. İkinci bölümde, Mustafa Kutlu’nun 29 hikâye kitabının tekrar eden konuları belirlenmiş bu hikâyelerden yola çıkarak yazarın düşünce dünyası ve değerler sistemi belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda Mustafa Kutlu’nun hikayelerine ek olarak Kutlu hakkında yazılan ve hazırlanan bilgi şöleni bildirilerinden, yazar hakkında yayımlanmış olan inceleme kitaplarından, konuya ışık tutacak muhtelif kaynaklardan yararlanılmıştır. Çalışmanın neticesinde Mustafa Kutlu hikayelerinde tekrar eden konuların, yazarın his ve düşün dünyasının bir yansıması olduğu ve bu dünya ile paralel sıklıkta tekrar ettiği tespit edilmiştir.
Keywords: Mustafa Kutlu, konu, tekrar, hikaye, teknoloji, tasavvuf, siyaset