Karadere Baraj Göleti’nin (Kastamonu İli Taşköprü İlçesi) Su Kalitesi Ve Kirliliğinin Araştırılması - Mutlu, Ekrem (My University, 2024)
Bu çalışma, Kastamonu ili Taşköprü ilçesinde bulunan Karadere Baraj Göleti’nin su ve sediment kalitesini ve kirliliğini belirlemek amacıyla yapılacaktır. Bu amaçla, su kalitesini belirlemede kullanılan fiziksel ve kimyasal su parametrelerinin ölçümleri, göletin tamamını temsil eden üç istasyondan alınacak numunelerin analizleri ile yapılacaktır. Bunlara ek olarak, sediment tabakasının yüzey suyunun kalitesi üzerinde oluşturabileceği etkileri incelemek ve değerlendirmek amacıyla, göletin tamamını temsil ettiği düşünülen beş farklı noktadan sediment örnekleri alınarak dip çamurundaki kirlenme tespit edilecektir. Elde edilecek sonuçlar, dere ve çevresinin ve bu çevreden elde edilecek ürünlerin insanlar üzerindeki etkilerinin tespit edilmesini sağlayacaktır. Tespitler sonucunda ise doğal ortamın korunması yada iyileştirilmesi ve akabinde deredeki balıkçılığın ve tarımsal sulamanın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bunun doğal sonucu olarak da proje çıktılarının bölge turizminin ve tarımın gelişmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.