EBELİK ÖĞRENCİLERİNİN BİREYSEL İNOVASYON (YENİLİKÇİLİK) VE ÖZ LİDERLİK DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ - ÖZTAŞ, Hatice Gül; DURMUŞ, Ayşenur (Dunya Congress, 2023)
Amaç: Araştırma, ebelik öğrencilerinin bireysel inovasyon ve öz liderlik düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemek amacı ile yapılmıştır. Yöntem: Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı nitelikteki araştırmaya Kastamonu Üniversitesi ve Kahramanmaraş Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültelerinde öğrenim gören 413 ebelik öğrencisi katılmıştır. Araştırmada örneklem seçimine gidilmemiş evrenin tamamına (n=623) ulaşılmaya çalışılmıştır. Veriler “Kişisel Tanıtım Formu”, “Öz Liderlik Ölçeği” ve “Bireysel İnovasyon Ölçeği” ile toplanmıştır. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalaması 20.95 ± 1.75’dir. Öğrencilerin, öz liderlik ölçeğinden aldıkları puan ortalaması 79.17±21.41 iken bireysel inovasyon puan ortalaması 61.74±8.50 olarak bulunmuştur. Öz Liderlik ile Bireysel İnovasyon Ölçek toplam puanları arasında pozitif yönde ve orta güce yakın istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır (r=0.296, p