Halk eğitimi merkezlerinde çalışan öğretmenlerin mesleki gelişime yönelik görüşlerinin incelenmesi: Kastamonu ili örneği - Avanoğlu, Filiz Yazar (Kastamonu Üniversitesi, 2024)
Bu çalışma, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinin mesleki gelişim hakkındaki görüşlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, öğretmenlerin mesleki gelişime ilişkin görüşlerini incelemek ve öğretmenlerin mesleki gelişim süreçlerine dair algılarını, ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları zorlukları belirlemek amacıyla nitel bir araştırma modeli çerçevesinde durum çalışması deseni kullanılarak tasarlanmıştır. Araştırma sürecinde öğretmenlerle yapılan görüşmelerde, mesleki gelişimle ilgili beklentileri, deneyimleri ve önerileri hakkında bilgiler de elde edilmiştir. Sonuçlar, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinin mesleki gelişim ihtiyaçlarının çeşitlilik gösterdiğini ve daha fazla destek ile eğitim fırsatlarına ihtiyaç duyduklarını ortaya koymaktadır. Bu bağlamda, araştırma, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek programların geliştirilmesi ve uygulanması için öneriler sunmaktadır. Elde edilen bulgular, eğitim politikalarının ve uygulamalarının iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Examination of the opinions of teachers working in public education centers on professional develeopment: Case of Kastamonu province
Keywords: Halk Eğitimi Merkezleri; Mesleki gelişim; Yaygın Eğitim