Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü Lepidoptera Faunası - Akkuzu, Erol; Erol, Serkan; Dingiloğlu, Eda; Özdi̇kmenli̇, Gizem; Ayberk, Hamit (Kastamonu University, 2015)
Kastamonu Orman Isletme Mudurlugu Lepidoptera Faunasi” adli bu calisma, Kastamonu Orman Isletme Mudurlugu sinirlarinda yasayan Lepidoptera faunasinin belirlenmesi amaciyla 2010-2013 yillari arasinda yapilmistir. Alandaki ornekleri toplamak amaciyla isik tuzaklari ve atraplardan yararlanilmistir. Calisma sonucunda, 15 familyaya ait 70 tur teshis edilmistir. Nymphalidae familyasinin 13 tur ile en zengin tur sayisina sahip oldugu bunu sirasiyla Noctuidae (12), Pieridae (10), Geometridae (8), Lycaenidae (6), Satyridae (6), Arctiidae (4), Sphingidae (3), Hesperiidae (2), Papillionidae (1), Zygaenidae (1), Pyralidae (1), Lasiocampidae (1), Saturniidae (1) ve Drepanidae (1) familyalarinin takip ettigi tespit edilmistir. Yakalanan turlerin 34’unun Turkiye IUCN Kirmizi Listesi’nde LC-dusuk riskli statude yer aldigi gorulmustur. Lycaenidae familyasindan Polyommatus cornelia (Gerhard, 1851) endemik, Satyridae familyasindan Maniola megala (Oberthur, 1909)’nun ise “endemige yakin” tur grubundan oldugu tespit edilmistir.
Keywords: Lepidoptera; Kastamonu; Fauna; Yayılış; 15. Life on land