SERTİFİKASYON SÜRECİNİN R’WOT YAKLAŞIMI İLE ANALİZİ (KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ - ŞİMGA, Aslıhan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmanın amacı sertifikasyon sürecinin Kastamonu Orman Bölge Müdürlüklerince sertifikasyon almış işletmelerin sürece yönelik “Üstünlükleri/Güçlü Yanları”, “Zayıflıkları”, “Fırsatları/Olanakları” ve “Tehditleri/Tehlikeleri ”ni SWOT ve R’WOT Analiz Yöntemleriyle ortaya koymaktır. Bu nedenle iki temel hedef benimsenmiştir. Bunlardan ilki orman ürünlerinin sertifikalandırma stratejilerinin Orman Bölge Müdürlüğü ölçeğinde katılımcı yaklaşımla belirlenmesi ve önceliklendirilmesinin sağlanması, diğeri ise sertifika almış olan işletmeler ile henüz sertifikası olmayan işletmeleri inceleyip farklılıkların belirlenmesi ve sertifikasyon sürecinin gelişimine katkı sağlanmasıdır.
Keywords: Orman Sertifikası, SWOT Tekniği, R’WOT Tekniği