Belirli bir dna dizisi bakımından popülasyonlar arası farklılık üzerine bir simülasyon çalışması - Can, Sema (Kastamonu Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma belirli bir DNA dizisi bakımından populasyonlar arası farklılık üzerine bir simulasyon çalışmasıdır. R’da yazılan simulasyon programıyla aynı müşterek cedden dolayı özdeş iki dizi farklı sayıda generasyonlar boyunca karşılaştırılmıştır. İki mutasyon hızı kullanılmıştır. Mutasyon hızı tahminlerinin, generasyon sayısı arttıkça, etkinliğinin ve sapmasızlığının arttığı görülmüştür.
A simulation study on the difference between populations with respect to a specific dna line
Keywords: Popülasyon Genetiği, Polimorfizm, Genetik Çeşitlilik ve Uzaklık, İstatistik testler