Zamana Göre Harmonik Bir Kuvvetin Etkisi Altındaki Ön Gerilmeli Bir Piezoelektrik Plaka Şeritin Dinamik Davranışı - Daşdemir, Ahmet (My University, 2024)
Bu çalışmada, düzlem zorlanma durumunda zamana göre harmonik bir kuvvetin etkisi altında rijit zemin üzerinde duran ön gerilmeli plaka şeritteki dinamik gerilme alan problemi göz önüne alnıyor. Ön gerilemli cisimlerde üç boyutlu doğrusallaştırılmış elektro-elastik dalga teorisinin temel prensiplerine göre incelenen problemin matematiksel modeli oluşturularak onun nümerik çözümü sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak elde edilecektir. Stres dağılımı üzerine geometriksel ve malzeme parametrelerinin etkilerinden oluşan nümerik sonuçlara sunulacak ve tartışılacaktır.