Dual jacobsthal ve jacobsthal-lucas kuaterniyonlar - Karabudak, İrem Selin (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu tezde dual Jacobsthal kuaterniyonlar ve dual Jacobsthal-Lucas kuaterniyonlar tanıtılmış ve bazı özelikleri verilmiştir. Dual Jacobsthal kuaterniyonlar ile dual Jacobsthal-Lucas kuaterniyonlar arasındaki ilişkiler incelenmiş, bu kuaterniyonların Binet formülleri, Catalan, Cassini ve d’Ocagne özedeşlikleri verilerek, bunlara dayalı sonuçlar elde edilmiştir.
Keywords: Kuaterniyonlar, Jacobsthal ve Jacobsthal-Lucas sayıları